Ladies & Gents

The Blog

Hoe vaak laat ik mijn haar knippen?

Gezond haar

De hoofdzakelijke weg naar gezond haar en het behoud van gezond haar, is de weg naar de kapper voor een regelmatige salon haircut. Het is nodig dat je haar regelmatig geknipt wordt, om zo gezond mogelijk haar te krijgen of te behouden.

Kappersbezoek,  h o e   v a a k ?

De frequentie van het laten knippen van je haar is, naast alleen de gespleten “puntjes” knippen, mede afhankelijk van het model wat je draagt. Om een goede style en vorm in het kapsel te houden laat je het regelmatig knippen.

Een kortkoppie moet vaker geknipt te worden om de luchtigheid en daarmee ook handelbaarheid te behouden.

Om langhaar het mooist te laten stralen is een model knippen in je lange haar net zo belangrijk als alleen maar de punten knippen, om zo gezond haar te houden.

Vraag het ons in de salon, want wij kennen je haartype, de modellen en houden rekening met je wensen en je LifeStyle.

Lang gezond en sterk haar
Hoeft minder vaak geknipt te worden dan weer andere haartypen, namelijk zo om de 4 a 5 maanden, maar let wel dat dit is wanneer jij je niet druk maakt over een model in je haar, want als er een model geknipt is zal die er tegen die tijd uitgegroeid zijn. Je haar valt dan niet zo fijn meer en zal zwaar zijn en minder goed in model te brengen. Een model knippen in je haar geeft je namelijk een mooiere valling, maar is ook veel handelbaarder.  Heb je wel een model laten knippen, houd dan ongeveer 3 maanden aan om het weer te laten knippen. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je lengten dan te kort worden, want de hoeveelheid van de lengte afknippen doen we altijd in overleg met jou.

Medium dik en gezond haar
Laat je om de 3 a 4 maanden knippen. Heb je een model, dan zal je ook merken dat deze er tegen die tijd uit begint te raken. Om je model te houden, laat het dan binnen de 3 maanden weer knippen om het behoud van het model voor te zetten en je haar sterk en gezond te houden.

Haar tot schouderlengte
L
aat je ongeveer om de 8 tot 10 weken knippen.  De haarpunten hebben namelijk bij deze lengte meer te stellen, aangezien de haarpunten veel meer over rug en schouders glijden, en door de wind meer opgetild worden.

Fijn haar
Is sowieso kwetsbaarder. Het is aan te raden om advies te vragen voor je haar, maar zo ongeveer tussen de 8 en 10 weken te laten knippen, om je haar gezond te houden. Heb je een model zal het fijner zijn om eerder te gaan.

Beschadigd haar
Elk haar heeft een goede verzorging nodig, maar beschadigd haar heeft extra aandacht en verzorging nodig en zal naast elke 6 weken knippen, ook extra verzorgende producten en beschermingsmaatregelen behoeven. Vraag ons om advies. Een herstelbehandeling en de bondprotector voor thuisgebruik een of twee keer per week uitvoeren is zeker een must. Heb je poreuze punten, dan is het de beste beslissing om dat gedeelte dan af te laten knippen, omdat poreus haar uiteindelijk toch afbreekt en dunner en dunner wordt tot dat het weg is en dan zit je met een gat aan je haarlijn. Het is beter om te beginnen met een nieuwe basis om je haar weer op te bouwen met de juiste verzorging in acht nemend.

Let wel: alles wat we je adviseren is altijd een advies en we begrijpen en respecteren jouw wil hierin ten alle tijden. Dus wanneer jij zegt, niet knippen dan zullen we je respecteren en je wens hanteren.

Korte coupe
Laat je elke 4 tot 5 weken knippen. Het is dan makkelijker te hanteren, blijft beter in model zitten en staat super modieus en verzorgd.

Heeft u vragen over producten of wilt u advies?

Contact opnemen